Zwart op wit de beste
Image default
Woning en Tuin

Schoorsteenveegset van Airxlshop.nl

Veiligheid voor alles met een schoorsteenveegset

 

De gezelligheid van een openhaard of de warmte van een houtkachel is voor veel mensen een pluspunt van de winter. We gaan met z’n allen binnen zitten bij een knapperend haardvuur en laten de kou buiten achter ons. Toch is er ook een groeiende groep mensen die terughoudend is bij het aansteken van de haard. Dit vanwege gezondheidsrisico’s en risico op schoorsteenbrand. Met een goed gereinigde schoorsteen en een huis dat goed geventileerd wordt, verlaagt u beide risico’s.

 

Zelf aan de slag met een schoorsteenveegset

 

Het is belangrijk om uw schoorsteen regelmatig te vegen. Dit is niet alleen veilig, maar ook beter voor het milieu. Als uw schoorsteen schoon is, komt er minder fijnstof in de lucht. Ook verbruikt een schone schoorsteen minder brandstof, omdat deze efficiënter werkt. Met de aanschaf van een handige schoorsteenveegset, is dit een klus die u prima zelf kunt uitvoeren. Hiermee veegt u de schoorsteen van beneden naar boven of van boven naar beneden.

 

Soorten veegsets

 

Er zijn diverse soorten schoorsteenveegset, niet alleen voor de doe-het-zelvers, maar ook voor de professional. Met een stok maakt u het rookkanaal van boven en van onderaf schoon. Heeft u een bochtig rookkanaal? Dan bevestigt u een veer tussen de borstel en de veegstok. Ook een kogelveegset behoort tot de mogelijkheden. Door middel van een kogel laat u de veegset door het rookkanaal zakken. Heeft u geen openhaard, maar een pelletkachel, ook hier zijn handige sets voor beschikbaar. Welke set u ook kiest, met een veegset kiest u voor veiligheid. Bestel snel op airxlshop.nl. Een ruim aanbod schoorsteenveegsets. Daarnaast hebben wij ook nog andere onderdelen voor uw open haard of kachel. Zo kunt u alles in 1x bestellen en geniet u optimaal van uw open haard of kachel.