Zwart op wit de beste
Image default
Internet marketing

Wat is Pimcore?

Pimcore is een open source platform voor content management en commercie. Het vormt de basis van alle digitale klantervaringen en levert consistente, gepersonaliseerde content via alle kanalen, zoals je winkel, website en apps. Alle klantgegevens, productgegevens en content worden centraal beheerd.

Wat voor platform is Pimcore?

Pimcore is een DXP, oftewel Digital Experience Platform. Het platform en de discrete modules zijn gemakkelijk te gebruiken. Contentmanagers met verschillende kennisniveaus kunnen er snel en gemakkelijk mee werken. Pimcore heeft een rijke bibliotheek met componenten. Dit versnelt de time-to-market, waardoor content managers  gemakkelijk content kunnen beheren en direct nieuwe content kunnen publiceren. Pimcore agencies richten het CMS/DXP  in voor verschillende soorten organisaties die zich richten op e-commerce, selfservice of bijvoorbeeld  corporate websites. Het platform is geconfigureerd voor verschillende beheerders: van eenvoudige weergaven tot geavanceerde weergaven. Met een API-gedreven aanpak is het eenvoudig om een ​​naadloze integratie in het bestaande IT-landschap  te realiseren. Dit in combinatie met het uitgebreide rol- en machtigingssysteem, maakt het een populaire tool voor contentmanagers van alle niveaus.

Wat maakt Pimcore uniek?

  1. Pimcore is erg persoonlijk en gericht op de doelgroep. Door  content, producten en klantgegevens te centraliseren, biedt Pimcore een krachtige tool voor het personaliseren van content. Dus de juiste content, op het juiste moment, bij de juiste mensen, via de juiste kanalen! Daarnaast kun je met  marketing automation tools gericht communiceren met je doelgroepen op basis van eenvoudig configureerbare triggers.
  2. Pimcore is makkelijk te koppelen aan andere platforms. Hoewel het Pimcore-platform alles  heeft om een ​​algehele ervaring te creëren, kan het eenvoudig worden gekoppeld  aan andere platforms via API-gebaseerde configuratie (Pimacore-datacenter). Kan bijvoorbeeld integreren met  CRM, ERP, PIM, DAM, Commerce en andere systemen.
  3. Pimcore werkt met handige bouwstenen. Pimcore werkt op een handige, component-gebaseerde manier, waardoor  digitale producten snel ontwikkeld kunnen worden. Verder kunnen  verschillende bouwstenen eenvoudig gedeeld worden in verschillende digitale kanalen. Bitfactory heeft ook aanvullende bouwstenen ontwikkeld voor specifieke toepassingen en industrieën. Door de bouwstenen te combineren, creëert u de meest optimale digitalisering voor uw organisatie.

Waarom kiezen voor Pimcore?

Pimcore is het meest complete en innovatieve CMS/DXP op de markt. En het is gelijk aan Open Source, zoals SiteCore, Episerver en Adobe Experience Manager. Het platform is positief beoordeeld door onder meer onderzoeksbureaus Gartner en Forrester. Momenteel gebruiken ongeveer 82.000 organisaties wereldwijd  het Pimcore-platform.

Gerelateerde artikelen

Waarom online marketing uitbesteden?