Zwart op wit de beste
Image default
Kinderen

4 manieren om je baby snel in slaap te laten vallen

Als ouder wil je er alles aan doen om je kind veilig, gezond en gelukkig te houden. Als uw kind niet genoeg slaapt, kan dit later een probleem worden. Het is aangetoond dat slaap een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de hersenen van baby’s. Kinderen die ’s nachts beter slapen, hebben betere cognitieve resultaten. Daarom hebben we dit artikel geschreven voor ouders die net zoveel om de slaap van hun baby geven als wij.

 

Tip 1: Magic touch

Probeer uw baby zachtjes te masseren voordat u hem of haar neerlegt om te slapen. Gebruik speciale babylotion en masseer de ledematen langzaam tot uw baby ontspannen is. Zodra u uw baby in de wieg legt, houdt u haar handje vast en wrijft u over haar buikje terwijl u zachtjes neuriet om haar ervan te verzekeren dat u er bent. Baby’s vinden het ook fijn  om knuffeldoekjes vast te houden tijdens hun slaap.

 

Tip 2: Laat het horen

Kalmerende geluiden en muziek helpen zowel u als uw baby om te ontspannen. Download wat kalmerende muziek op uw iPod, koop een cd met babymuziek of zoek video’s met kalmerende muziek op YouTube. Uw baby zal zelfs van de witte ruis houden, en u zult een beetje kunnen ontspannen. Aan de andere kant houden sommige kinderen van het harde en zware geluid van rock ‘n’ roll. Het is raar, maar het is waar!

 

Tip 3: Elimineer licht

Voordat ze wat groter worden en er bang voor worden, houden baby’s van het donker omdat het hen aan de baarmoeder doet denken. Gebruik verduisteringsgordijnen om de kamer te verduisteren, hoe licht het buiten ook is.

 

Tip 4: Hou ze voor het lapje

Klop uw baby langzaam op de rug tot u bijna tot stilstand komt. Houd uw hand op hun rug tot ze slapen. Zelfs als uw baby moeite heeft om in slaap te komen, betekent dat niet dat u er niets aan kunt doen.

https://freubelshoponline.nl/producten/tutdoekje-knuffeldoekje-met-naam/