Zwart op wit de beste
Image default
Kinderen

Tips om veilig te zwemmen met je baby

Als je voor het eerst gaat zwemmen met een kleine baby dan is dat natuurlijk super leuk maar ook wel een beetje spannend. Wat vind je baby van het water? En hoe kun je het veilig maken zodat je baby ook veilig kan zwemmen.

Kennis maken met het water

Voor jonge baby’s is vooral het kennis maken met het water spannend. Sommige baby’s vinden het super leuk en gaan enthousiast aan het spetteren en het lachen. Andere baby’s hebben echt even tijd nodig en vinden het wel een spannend. Je kunt met de baby naar het verwarmde binnenzwembad gaan maar ook in je eigen frame zwembad of babybadje in de tuin is natuurlijk prima om lekker te spelen en te wennen aan het water.

Veilig zwemmen met je baby

We hebben een aantal goede tips op een rij gezet hoe jij veilig kunt zwemmen met je baby.

  • Gebruik een zwemband of zwembandjes: Kleine baby’s gaan vaak zwemmen in een zwemband met zitje. Ja baby kan lekker zitten en spetteren. Je kunt natuurlijk gaan voor een traditionele gele zwemband met zitje maar je hebt ze tegenwoordig in alle kleuren, formaten en designs. Voor welke zwemband baby kies jij?
  • Blijf dichtbij: Blijf lekker dichtbij je baby in het water. Dit is zowel veilig alsook je baby vind het prettig als papa en mama lekker dichtbij is.
  • Lekker warm water: Als je voor het eerst gaat zwemmen is het fijn als het badje lekker op temperatuur is net als het kindje thuis in bad zit. Te koud of te warm water zal je baby waarschijnlijk niet als prettig ervaren.
  • Doe rustig aan: Stap voorzichtig in en water en laat je baby ook rustig te water gaan.
  • Maak het leuk!: Zwemmen is leuk, maak het gezellig en leuk. Lekker spelen en zingen met je baby.