Zwart op wit de beste
Image default
Kinderen

Steps en scooters voor je kinderen

Steps en scooters voor je kinderen

Bedelen je kinderen om een scooter? Het kan voor je best moeilijk zijn om de beste scooter voor hen te kiezen. Dit komt doordat er veel soorten scooters zijn met verschillende eigenschappen. Wanneer je op internet surft of de winkel bezoekt, vind je mogelijk tweewielige steps, driewiel-steps, spacescooters en elektrische scooters. Dus, welk type scooter is het beste voor je kind? Om de juiste step of scooter te kiezen, moet je rekening houden met de leeftijd en fysieke mogelijkheden van het kind. Hier is het overzicht van de verschillende soorten scooters voor je kinderen.

Driewiel-steps

Voor jongere kinderen kun je het beste een driewiel-step kiezen. De reden hiervoor is dat ze een gewone step misschien nog niet in balans kunnen houden. Je kunt driewiel-steps online of in de winkel kopen. Een step in de winkel kopen is handiger als je de werkelijke staat en de kenmerken van de step wilt bekijken. Vergeet dan niet om je Becksondergaard portemonnee mee te nemen. Er zijn drie soorten driewiel-steps vinden. Het eerste type step heeft het een voorwiel en twee achterwielen. Het tweede type heeft twee voorwielen en één achterwiel. Het laatste type is daar een variant op. Het heeft één voorwiel en twee achterwielen met V-vorm opstelling. Wanneer je een step koopt, moet je letten op het materiaal waar deze van gemaakt is. Als de step is gemaakt van kunststof en kan deze meestal een berijder tot 50 kg dragen. Wanneer de step van aluminium is gemaakt, kan hij een berijder tot 100 kg dragen.

Tweewielige steps

De step met twee wielen heeft een berijder met meer evenwichtsvaardigheid nodig. Dit type step is dus geschikt voor kinderen van zeven jaar of ouder. De manier om deze step in balans te houden is vergelijkbaar met een fiets. Het heeft een minimale snelheid nodig om in balans te blijven. Als je een bocht wilt maken, moet je naar die kant leunen zodat de step iets schuin op de wieltjes komt te staan. Als je je kinderen wilt leren rijden op tweewielige steps, moet je ze aanmoedigen om de step voldoende vaart te geven om in evenwicht te blijven. Je kinderen moeten dus voldoende spierkracht en een goed uithoudingsvermogen hebben om vaart te maken en de snelheid van de step te behouden. Ook moeten de kinderen de controle kunnen behouden door goed te sturen. Je kinderen kunnen dan een kinderrugzak met snacks en waterflessen meenemen als ze een tochtje gaan maken op de step.

Space scooters

Space scooters zijn anders dan steps. Het verschil tussen deze twee vervoersmiddelen is de manier om deze te verplaatsen. Je hoeft een space scooter niet aan te duwen door af te zetten met je voet. In plaats daarvan moet je het deck op en neer pompen. Deze scooter kan sneller gaan dan een step. Een space scooter is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Ook volwassenen kunnen hierop rijden. Dat komt omdat deze scooter een berijder tot 100 kg kan dragen. Rijden op een space scooter is een fantastische manier om buiten te spelen. 

 

Gerelateerde artikelen

Maatwerk speeltoestellen

4 manieren om je baby snel in slaap te laten vallen

Tips om veilig te zwemmen met je baby