Zwart op wit de beste
Image default
Zorg

Met kinderen naar de tandarts?

Ga je met kinderen naar de tandarts in het buitenland? Een bezoek aan de tandarts blijft voor veel mensen een vrij spannend moment.  Zeker in het buitenland. Voor kinderen geldt dit natuurlijk ook. Sterker nog: veel kinderen hebben enige angst voor de tandarts en sommigen zijn er zelfs doodsbenauwd voor. Heb je één of meerdere kinderen? Lees dan onderstaande tips. Deze zullen het je een stuk gemakkelijker maken met kinderen naar de tandarts  in het buitenland te gaan.

Regelmaat

Wanneer een kind eenmaal iets als normaal beschouwt, dan zal er doorgaans minder weerstand tegen zijn. Dat is logisch, maar toch ‘vergeten’ veel ouders er op tijd mee te beginnen: met kinderen naar de tandarts in buitenland te gaan. Aan te raden is om je kind vanaf een leeftijd van twee jaar mee te nemen met je eigen tandartsbezoekjes. Natuurlijk wel alleen bij reguliere controlemomenten en niet bij vervelende behandelingen! Vervolgens kan je kind vanaf een leeftijd van drie jaar al elke zes maanden een controle ondergaan bij de tandarts. Begin je op zo’n jonge leeftijd, dan zal je kind niet beter weten dat dit simpelweg een vast onderdeel van het leven is.

Bereid je kind goed voor

Dit is natuurlijk ook een heel belangrijke tip. Een goede voorbereiding kan bepalend zijn voor het welslagen van een tandartsbezoek met je kind. Vertel dus ruim van tevoren goed wat de tandarts in het buitenland gaat doen en benadruk dat je kind niet bang hoeft te zijn. Leuke kinderboekjes over de tandarts kunnen hier natuurlijk ook van pas komen. De tijd die je in deze zorgvuldige voorbereiding steekt zal zeker goed besteed zijn! Daarnaast is het ook goed om af te spreken dat het mag aangeven wanneer er iets niet bevalt. Of wanneer het te eng wordt, om welke reden dan ook. Spreek van tevoren bijvoorbeeld een speciaal stopteken af. De tandarts in het buitenland weet hier normaal gesproken uitstekend op in te spelen en het kind krijgt het gevoel controle over de situatie te hebben.ZO wordt een bezoek aan de tandarts in het buitenland iets makkelijker.