Zwart op wit de beste
Image default
Dieren

Spinnen, zo kom je er van af

Heb je last van spinnen in je huis? Wil je ze kwijt, maar weet je niet hoe? Maak je geen zorgen! Van spinnen afkomen is namelijk niet zo moeilijk als het lijkt. Met een paar eenvoudige stappen kun je een spin vrij huis hebben zonder je in het zweet te werken. In dit artikel vertellen we je er graag alles over! 

Houd je huis schoon en opgeruimd 

De eerste stap voor spinnen bestrijden is je huis schoon en opgeruimd te houden. Spinnen worden aangetrokken door rotzooi en rommel, dus zorg ervoor dat alle oppervlakken regelmatig worden afgeveegd en dat overbodige spullen worden opgeborgen of weggegooid. Het stofzuigen van tapijten en vloerkleden zal ook helpen het aantal spinnen in je huis te verminderen door potentiële voedselbronnen zoals insecten of huisstofmijten te verwijderen. 

Controleer kieren

Controleer bovendien rond vensterbanken en andere ingangspunten op kieren waar spinnen je huis binnen kunnen komen. Kit deze kieren indien mogelijk met siliconenkit, of gebruik indien nodig weerbestendige strips. Dit zal verdere plagen helpen voorkomen door nieuwe spinnen uit je huis te houden. 

Gebruik natuurlijke afweermiddelen 

Als er al bestaande spinnen in je huis zijn, kun je natuurlijke afweermiddelen gebruiken om ze kwijt te raken zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën. Etherische oliën zoals pepermuntolie en citroen eucalyptusolie blijken door hun sterke geur effectief te zijn bij het verjagen van spinnen. Meng een paar druppels essentiële olie met water in een spuitfles en sproei het rond de plekken waar de spinnen zijn gezien of waarvan bekend is dat ze er vaak komen voor het beste resultaat. Mocht je door het web de spin niet meer zien? Dan kun je ook spinnen bestrijden Zeewolde inschakelen! 

Natuurlijke afschrikmiddelen

Je kunt ook natuurlijke afschrikmiddelen gebruiken zoals knoflookteentjes of citrusschillen rond je huis, want deze worden verondersteld spinnen ervan te weerhouden bepaalde gebieden binnen te gaan vanwege hun sterke geuren. Ten slotte is diatomeeënaarde (DE) een effectieve manier om bestaande spinnenpopulaties te elimineren, omdat het door het exoskelet van ongedierte als mieren en kakkerlakken snijdt – en ook van spinnen – waardoor ze binnen 48 uur of minder na contact uitdrogen en sterven. Zorg ervoor dat je DE niet inademt als je het rond je huis aanbrengt; draag voor de veiligheid beschermende kleding zoals handschoenen en een veiligheidsbril als je met DE werkt.  

Van vervelende spinnen afkomen hoeft niet ingewikkeld te zijn! Houd je huis schoon en opgeruimd door regelmatig te stofzuigen en te controleren op ingangen die afgesloten moeten worden; dit helpt voorkomen dat er in de toekomst meer plagen ontstaan. Als er al spinnen in huis zijn, kun je natuurlijke afweermiddelen gebruiken zoals essentiële oliën of diatomeeënaarde (DE) poeder om ze snel kwijt te raken zonder je toevlucht te nemen tot agressieve chemicaliën of insecticiden. Met deze tips onder de arm heb je binnenkort een spin vrij huis!