Zwart op wit de beste
Image default
Woning en Tuin

Vergeet niet om hier op te letten bij de aanschaf van eetkamerstoelen!

Iedereen heeft ze: eetkamerstoelen. Ze zijn nu eenmaal een musthave om lekker aan tafel te kunnen dineren. Naast dat ze functioneel zijn moeten de stoelen natuurlijk ook mooi in het interieur passen. Waar kun je nu het beste op letten wanneer je eetkamerstoelen gaat aanschaffen? 

Om tot de juiste keuze te komen is het handig om na te denken over de volgende aandachtspunten:

 

Welk materiaal?

Kiest u voor eetkamerstoelen met een houten of metalen frame? Gaat u voor een lederen bekleding of juist voor een mooie stof? Een donkere kleur waar minder snel vlekken op te zien zijn of juist een lichte kleur voor een frisse uitstraling?

 

Op welke soort vloerbekleding komen de stoelen te staan?

Kiest u voor wieltjes onder de eetkamerstoelen? Gemakkelijk op een houten of parketvloer, hierdoor zijn uw stoelen nog gemakkelijker te verplaatsen! Zeker bij een wat zwaardere stoel geeft dit echt een meerwaarde. Echter bij een hoogpolige vloerbedekking worden wieltjes onder de stoelen afgeraden.

 

Welke zithoogte zorgt voor het optimale comfort?

De zithoogte van de stoelen zorgen mede voor een prettig zitcomfort. Daarnaast moet de zithoogte ook geschikt zijn voor uw eetkamertafel. Kan de stoel wel goed worden aangeschoven onder het blad van uw eetkamertafel? Het zou enorm zonde zijn als wanneer dit niet zo is. Helaas is dit een veel gemaakte fout bij de aanschaf van eetkamerstoelen.

 

Eetkamerstoel met of zonder armleuningen?

Wanneer u een eetkamerstoel wenst die wat meer ondersteuning bied, dan zorgen de armleuningen voor meer comfort. Als u juist meer ruimte en bewegingsvrijheid wenst is een stoel zonder armleuningen meer geschikt. Het is ook leuk om een aantal bij elkaar passende stoelen met en zonder armleuningen aan te schaffen. 

 

Heeft u de juiste keuze kunnen maken? Hopelijk heeft dit lijstje u kunnen helpen om tot een juiste koop te komen waarvan u nog jaren zit plezier heeft! Geniet van de heerlijke fauteuil van uw dromen.