Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

We weten het allemaal wel maar onderschatten het toch nog heel vaak. De grootste stressfactoren in een mensenleven zijn:

  • Verlies dierbare
  • Scheiding
  • Verhuizing
  • Verlies van baan of nieuwe baan
  • Traumatische ervaring

Een heleboel factoren heb je niet in de hand, die overkomen je en je moet er mee leren omgaan. Maar verhuizing, daar kun je wel zelf een heleboel aan doen om het stressgevoel zo veel mogelijk te beperken. Zelf verhuizen is best goed te doen als je heel klein woont en heel weinig spullen hebt. Maar zodra je wat ruimer woont en helemaal als je met meerdere personen in een huis woont met ieder zijn hobbyspullen of spullen die je nodig hebt voor je beroep dan is het toch een hele opgave. Als alles netjes opgeruimd in huis staat denk je vaak ach dat is toch zo gebeurd maar als je vaker verhuist weet je waar je allemaal tegen aan loopt en je begrijpt dan waarom dit een van de grootste stressfactoren in een mensenleven is. Het vergt een hoop organisatie van je. Denk alleen al aan de administratieve dingen die geregeld moeten worden. Het af en aanmelden van je oude en nieuwe gemeente, de energieleveranciers, het internet en bellen, de huisarts, tandarts en ga zo maar door. Het is daarom aan te raden er tijdig mee te beginnen. Passen de meubels door je deur, moet het door het raam en hoe zit het in de nieuwe woning? Kun je die zware dingen zelf tillen? Denk aan je lichaam! Je moet er nog een tijdje mee doen en je kan door zelf te sjouwen en te slepen een hoop schade veroorzaken. Na een fikse hernia hebben wij besloten het door professionele verhuizers te laten doen. Het is trouwens ook veel beter voor het milieu want met je eigen autootje is het heel veel heen en weer rijden dus veel meer uitlaatgassen.

Zakelijk of particulier

Voor iedereen die het zichzelf makkelijker wil maken; zoek een professioneel verhuisbedrijf waarbij je goed let of ze al een tijdje meedraaien en dus ervaring hebben. Voor de zware spullen die niet door een raam of deur passen kun je gebruik maken van de service van de verhuislift die door speciaal opgeleide verhuizers bediend worden. Ideaal daar kan tot 450 kilo mee getild worden en reikt wel tot 32 meter hoog. Of je nou je piano uit je grachtenpand wil hebben wat speciaal vakmanschap met zich mee brengt of je kantoormeubelen verhuisd wil hebben, alles is mogelijk.

Ontzorgen

Bij spoedverhuizingen, denk aan opname verzorgingstehuis, is het helemaal aan te bevelen een verhuisbedrijf zoals deze in te schakelen. Je hoofd loopt dan helemaal om. Je hebt verdriet en er moet snel van alles geregeld worden. Het verhuizen van de spullen, het eventuele opslaan van spullen waarvan je nog niet zo snel weet wat je er mee moet. Het schoonmaken, bezemschoon opleveren van de woning regelt het verhuisbedrijf allemaal.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/