Zwart op wit de beste
Image default
Onderwijs

Het belang van het bibliotheeksysteem voor de samenleving

Het implementeren van moderne bibliotheekoplossingen die geïntegreerd zijn met andere gebieden van het onderwijs is een goede praktijk om het beheer ervan te optimaliseren. De standaardisatie van gegevens en documenten in een bibliotheeksysteem is een van de eerste praktische voordelen die worden opgesomd door zich te houden aan dit type tool. De implementatie van het systeem kan echter ook de lokale samenleving waardevolle voordelen opleveren.

 

Bibliotheek Oplossingen?

Hoe de bibliotheekoplossingen in wisselwerking staan met de lokale samenleving Het dienen van de gemeenschap kan een eenvoudigere actie worden. De transformatie van het bibliotheeksysteem naar een strategie van toenadering tot de lokale samenleving wordt mogelijk en levensvatbaar.

Het denken over een informatiemanagementsysteem houdt in dat men op de hoogte is van de veranderingen die zich in het scenario voordoen. Een open raadpleging van de collecties kan een versterking van het imago van de onderwijsinstelling en de beweeglijkheid van de relatie tussen de bibliotheek en haar belangrijkste gebruikers mogelijk maken.

 

Een bibliotheeksysteem met gratis toegang tot de bibliotheekcollectie

Voor de open consultatie heeft u alleen een online bibliotheekpagina nodig. Van daaruit kunnen studenten en andere mensen in de gemeenschap periodiek overleg plegen. Zo is het mogelijk om te onderzoeken welke boeken in de collectie zitten en wat de beschikbaarheid is van uw lening door de instelling.

Met de vrije toegang die door de open raadpleging wordt toegestaan, kan de bibliotheek van de instelling haar diensten aan de gemeenschap aanbieden, dat wil zeggen dat er ook leningen en diensten kunnen worden verstrekt aan niet-studenten. Met passende bibliotheekoplossingen voor de normen worden de raadplegingen van de collectie uitgevoerd, ongeacht de aard van de band met de onderwijsinstelling.

Met online bibliotheekoplossingen wordt de registratie aangeboden aan de niet-student. Met gegevens uit eerdere boekingen, verlengingen en lezingen is het mogelijk om mogelijkheden te identificeren om contact op te nemen met gekwalificeerde leads – dat wil zeggen, mensen die interesse hebben in Business Administration-boeken zijn waarschijnlijk kandidaten voor een cursus prospectie-actie van de instelling op dit gebied.

De acties met betrekking tot de verspreiding van de bibliotheek naar de lokale samenleving, kunnen continuïteit hebben in het identificeren van mogelijke studenten. Op deze manier wordt de kans op grotere conversies in de inschrijving optimaal en promoot u uw onderwijsinstelling op de best mogelijke manier voor de gemeenschap – en biedt u haar een nuttige en waardevolle dienst aan.