Zwart op wit de beste
Image default
Onderwijs

Stopmotion op school

Stopmotion op school

Stopmotion is een oeroude filmtechniek die al sinds het begin van de film wordt gebruikt om gave en interessante animaties mee te maken. Een stop motion film werkt zoals een digitale videoopname ook werkt, maar dan toch net iets anders. Een digitale videoopname bestaat eigenlijk uit heel veel foto’s die per seconde worden genomen en vervolgens evensnel weer achter elkaar worden afgespeeld. De camera legt dus niet echt bewegend beeld vast maar schiet heel veel foto’s per seconde om deze illusie wel te wekken bij de kijker. Een stopmotion film werkt hetzelfde, alleen is er nu geen camera die dit werk voor je doet. Je moet hierbij zelf foto’s maken en zelf het decor wat je aan het filmen bent per foto een klein beetje veranderen, zo kan ook jij de ilussie creeren dat er een bewegend beeld te zien is. 

Grote Broer is een organisatie die met een breed workshopaanbod voor basisscholen door het hele land, waaronder de workshop Stopmotion.

Workshop Stopmotion

Een workshop Stopmotion wordt gemakkelijk en snel voor u georganiseerd, mits u er voor kiest om Grote Broer dit voor u te laten doen. Tijdens deze workshop leren de leerlingen de ins en outs van het maken van hun eigen stopmotion film en maken ze tijdens de workshop nog hun eigen film. Hierbij komt ook kijken dat ze een script moeten schrijven en actief bezig moeten zijn met het bedenken van hun eigen decor. Tijdens deze workshop leren de leerlingen genoeg om hierna zelf aan de slag te kunnen met hun eigen tablet of telefoon. 

Wellicht worden een aantal van uw leerlingen wel geinspireerd door de workshop en loopt er, zonder dat u dat doorheeft, momenteel wel de nieuwe Charlie Chaplin door uw gangen. Neem vooral eens een kijkje op de website van Grote Broer, wellicht zit er een leuke workshop tussen voor op uw school. 

 

https://grotebroer.com