Zwart op wit de beste
Image default
Gezondheid

Wat als je het niet meer ziet zitten?

5 tips om aan te denken als je het niet meer ziet zitten

 

Natuurlijk heeft iedereen wel eens van die momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Soms duurt zo’n gevoel eventjes, soms duurt het wat langer. Zit je in zo’n periode, dan is het extra belangrijk om de volgende tips goed te onthouden.

1. Je gedachten zijn niet de waarheid
Je gedachten zijn nu misschien wat somber En dan lijkt de toekomst dat ook. Maar wat je denkt is niet hoe het werkelijk in elkaar steekt. Word je bewust van je gedachten. gebruik hier bijvoorbeeld introspectie voor. Wat is het eerste wat je denkt wanneer je ‘s ochtends wakker wordt? Laat dat iets positiefs zijn, zodat je dag meteen ook al positiefs begint. Waar heb je zin in? Waar kijk je naar uit? Het is makkelijker gezegd dan gedaan om je gedachten te sturen, maar er bewust van zijn is een eerste stap.

2. Er is altijd iemand die van je houdt
Soms voelt het misschien niet zo. Iedereen is zo bezig met zichzelf. Ze zien jouw worsteling misschien niet eens. Dat betekent niet dat ze niet om je geven. Soms is het nodig om eerlijk te zijn over wat je nodig hebt. Een schouder om op te huilen, iemand om mee op pad te gaan of juist om uitbundig mee te kunnen lachen. Erom vragen is eng, want het maakt je kwetsbaar. Maar het geeft de mensen die van je houden de kans om er voor je te zijn.

3. Er zijn altijd mensen die het zwaarder hebben dan jij
Er zijn mensen die grotere problemen hebben. Niet dat dat het voor jou minder erg maakt, maar in donkere tijden is een beetje relativering vaak geen overbodige luxe. Door daarover na te denken, maak je ruimte in je hoofd vrij voor de positieve dingen. De zaken in je leven waar je wel blij mee bent. Je lekkere huis. Je lieve hond. Mensen waar je veel van houdt.

4. Slaap kan een groot verschil maken
(over)Vermoeidheid maakt alles zwaarder. Slapen maakt alles beter. Zie het als een soort reset. Door op tijd naar bed te gaan en een goede nacht te maken, maak je je hoofd even leeg. Je wordt ‘s ochtends wakker met nieuwe gedachten. Grote kans dat deze gedachten een stuk vrolijker zijn. 

5. Tijd heelt wonden, maar wachten heeft geen zin
In een hoekje gaan zitten wachten op betere tijden, is niet zo zinvol. Als je iedere dag hetzelfde doet, krijg je iedere dag dezelfde uitkomst. Tijd helpt, maar jij kunt de klok een beetje vooruit helpen door het leven vandaag anders aan te vliegen dan gisteren. Wil je afvallen, fitter worden? Begin letterlijk met wat meer te bewegen. Zoek je meer vrienden? Begin een hobby. Je zult zien dat de uitkomst – hoe je je voelt – ook anders is als je ergens mee begint. En vaak is dat een stuk positiever.