Zwart op wit de beste
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van chiropractie?

De term Chiropractie is afgeleid van twee Griekse wortels: “Chiro” (handen) en “Praxis” (praktijk), dat wil zeggen, “oefenen met de handen”. De techniek houdt zich bezig met de diagnose, behandeling en preventie van problemen in het neuro-musculoskeletale systeem en de effecten daarvan op de gezondheid in het algemeen. 

Chiropractie maakt houdingscorrecties, spierverlenging en pijnvermindering mogelijk.

Chiropractor Nijmegen is opgeleid in de meest uiteenlopende niveaus van gezondheidsbegrip, met een breed scala aan radiologie, pathologie, anatomie, neurologie, biomechanica en filosofie.

Na een goed gestructureerde kennis gaat de student aan de slag voor het aanleren van specifieke technieken van diagnose en gewrichtsbehandeling, met name van de wervelkolom, en kan hij ook extremiteiten (armen en benen) behandelen.

De behandeling wordt vaak gedaan met de handen, door middel van extreem veilige manoeuvres met hoge of lage snelheid. Naast de handen kan de professionele Chiropractor Nijmegen voor de behandeling gebruik maken van exclusieve apparatuur.

Chiropractor Nijmegen – Voordelen van chiropractie

De voordelen van chiropractische behandeling zijn groot. De meeste patiënten, na het behandelen van de pijn, kiezen de techniek uiteindelijk als een gewoonte van het leven. Ze krijgen een veel betere levenskwaliteit, variërend van aspecten als slaap, stressbeheersing en dus meer levenskwaliteit per dag.

Problemen behandeld door Chiropractie

  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Schijff en cervicale hernia’s
  • Scythagia

Fysieke, organische en centrale onevenwichtigheden in het zenuwstelsel die het gevolg zijn van externe factoren (ontoereikende lichaamshouding, overmatige inspanning, herhaalde inspanningen, stress, emotionele onevenwichtigheden, etc.)

Chiropractie bevordert de energetische balans en verbetert het zenuwstelsel en de bloedsomloop, waardoor een volledig welzijn wordt bereikt en de staat van alertheid, ontspanning, kalmering en stimulering van het centrale zenuwstelsel wordt verbeterd. De methode verbetert de irrigatie en voeding van spier- en skeletweefsel, waardoor de opname van hormonen wordt vergemakkelijkt en de spieren worden ontgift.

Voorkomt osteoporose, verbetert de spijsvertering en verhoogt de zuurstofvoorziening in het bloed, wat leidt tot een betere ademhaling en een verhoogd immuunsysteem, naast het voorkomen van ziekten en het vermijden van stress.

Chiropractische risico’s

Chiropractie is uiterst veilig en is geen oorzaak van bekende schade. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat het uiterst belangrijk is om op zoek te gaan naar een gekwalificeerde professional, dat wil zeggen iemand die een bachelorsdiploma in de Chiropractie heeft. Anders bestaat de mogelijkheid dat uw probleem erger wordt en later nog ingewikkelder wordt.